Dudokfestival 2021

Programmakoop kaarten

Info

19.30 uur verzamelen op Mediapark Boulevard 1 Hilversum, Nederlands Instituut Beeld en Geluid

20.00 uur start avond met 4 voorstellingen en aandacht voor Kunst&Architectuur

22.30 uur einde voorstellingen, aansluitend borrel in Atrium van Beeld en Geluid

De broers Eduard en Thomas Preda (Preda Brothers) zorgen gegarandeerd voor een groot spektakel! Als duo vinden ze het geweldig om op te treden en elke keer is het een feest om ze samen te zien spelen.

Eduard is een klassiek geschoold pianist die de kunst van het improviseren en componeren sinds jonge leeftijd al in de vingers heeft.

Thomas is een elektrische basgitarist. Daarnaast maakt hij elektronische muziek en houdt hij zich bezig met songwriting/rappen.

Twee verschillende werelden, maar toch hebben ze samen een ding in gemeen: jazz. Van bekende nummers als Fly me to the Moon en Jailhouse Rock (die ze in hun eigen bewerking spelen), maken ze ook nog is crossovers met klassieke muziek. Zo hebben de twee broers een eigen ‘jazzy’ bewerking gemaakt op een bekend stuk van Frederic Chopin.

De jonge artiesten verheugen zich om een onvergetelijk concert te presenteren. Wees er dus bij!

De Amazones springen in de Hofvijver, de Zuidas blokkeren, banners droppen van Shellgebouwen, jezelf vastlijmen in etalages van grote winkelketens.
Waarom toch al die moeite? ‘Niet omdat ik dit wil, maar omdat het móet.’ In DWARSLIGGERS de musical gaat muziektheatercollectief de Amazones de strijd aan met alle worstelingen van het dagelijks leven van een activist. Een strijd waarin angst, euforie, schaamte, hoop, depressie en liefde elkaar continu afwisselen. Deze strijd wordt bezongen in kwetsbare elektronische popsongs en teksten rechtstreeks uit het hart van echte rebellen.

Zaïre Krieger is afgestudeerd in Internationaal Recht, journalist bij onder andere Dipsaus, Oneworld en Vice. Ze heeft als spoken word artiest voorgedragen in het Van Gogh Museum, tijdens TEDxAmsterdamWomen en ze is winnares van de Spoken Award 2019.

Zaïre strijdt met woorden, kunst, essays, maar ook met beleidsanalyses, voor een betere en inclusievere wereld. Begin september 2021 verscheen haar vertaling van de poëzie van Amanda Gorman. Het gedicht The Hill We Climb werd wereldberoemd omdat Gorman deze mocht voordragen tijdens de inauguratie van president Joe Biden.

Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord en is een gevestigde naam in de spoken word-scene in Nederland. Hij was tijdens het EK 2016 op de NOS te zien als analist van de wedstrijden van Albanië, waarna hij de avonden afsloot met een spoken word-stuk. In 2018 stond Luan o.a. in een bomvolle tent op Lowlands en in 2019 verzorgde hij de tekst en voice-over voor een reclame van Gemeente Amsterdam, was hij twee keer te zien bij het BNNVARA programma Spijkers met Koppen en deed hij een TED Talk tijdens TEDxAmsterdam. Sinds januari 2020 treedt Luan op met zijn eerste solo theatervoorstelling genaamd ‘Leeuwenkind’.

Partners

Samenwerkingspartners