Selecteer een pagina

Dudokfestival 2019

Programma
Artiestenkoop kaarten

Cabaret
Rosa da Silva

“Daar moet je heen”

De Portugees-Nederlandse Rosa da Silva groeide op in Klazienaveen. Als kind wilde ze een ster worden en deed ze mee aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Daar ontdekte ze voor het eerst dat er werd gelachen om haar afkomst. Ze ging naar de Toneelschool in Amsterdam en probeerde daar af te rekenen met haar Drentse roots. Tevergeefs. Daar moet je heenis een voorstelling over jezelf verloochenen en je anders voordoen dan je bent. Maar kan je een ster zijn als je altijd wil voldoen aan wat anderen van je willen zien?

Rosa heeft in april zowel de publieksprijs als de juryprijs gewonnen van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2019. In 2014 speelde zij Anne in het gelijknamige toneelstuk “Anne” en in 2015 speelde zij één van de tweeling (Lotte) in de musical “de Tweeling”.

Rosa da Silva
Rosa da Silva

Verteltheater door nieuwkomers
Light & Shadow

“HOME?”

Het verhaal neemt ons mee naar de plek waar je wil zijn, wat als een huis voelt.
Maar wat als je huis niet meer als een thuis kan zijn? Waar je niet meer veilig bent, waar je moet vluchten voor geweld, oorlog en alles achter je moet laten? En hoe is het om opnieuw je thuis te vinden, in een compleet andere wereld, waar men een andere taal spreekt en andere gewoontes zijn?

Waargebeurde verhalen met een verleden en een heden. Opnieuw beginnen is soms moeilijk maar biedt ook weer kansen en mogelijkheden. Een verhaal met een traan en een lach, van afscheid tot integratie.
Een indrukwekkende voorstelling die men niet snel zal vergeten!
Deze voorstelling wordt uitgevoerd door Wassim Darwish en Ghaith Houlaihel, beiden zijn afkomstig uit Syrië.

Light & Shadow
Light & Shadow

Opera – Marcel Reijans & Willem de Vries

“Johnny & Willy”

Marcel Reijans (tenor) en Willem de Vries (bariton) kruipen in de huid van Johnny Jordaan & Willy Alberti. Zij worden begeleid door Jeroen Sarphati op de piano. In de voorstelling Johnny & Willy halen Marcel & Willem herinneringen op van deze twee Amsterdamse iconen aan hun jeugd waarbij bekende Amsterdamse liederen de revue passeren zoals “de glimlach van een kind” en “geef mij maar Amsterdam”. Marcel en Willem zijn beiden professionals in de internationale operawereld en gaan de voorstelling Johnny Jordaan & Willy Alberti try-outen tijdens het Dudokfestival.

Marcel Reijans
Marcel Reijans
Willem de Vries
Willem de Vries

Partners

Samenwerkingspartners

Contact